Prelazak na novi sustav odašiljanja televizijskih programa službeno je završen 12. studenog 2020. godine gašenjem DVB-T odašiljača i uključivanjem DVB-T2 odašiljača tzv. D8 regiji koja obuhvaća Splitsko-dalmatinsku i dio Dubrovačko-neretvanske županije. 

DVB-T2 tehnologija konačno donosi HD kvalitetu slike na području Republike Hrvatske, jači signal te bolju pokrivenost stanovništva koja sada iznosi 99%. 

Nakon HAKOM-ove odluke o odgodi iz ožujka, u srpnju je konačno donesena nova dinamika prelaska koja je u potpunosti ispunjena prema planu. Prilikom prelaska na novi sustav obavljene su i sve promjene kanala na svim mrežama digitalne zemaljske televizije kako gledatelji ne bi trebali više puta pretraživati kanale na svojoj prijamničkoj opremi. 

Gledatelji koji su prije prelaska imali mogućnost praćenja samo HRT1, HRT2, RTL i NOVATV programa, sada mogu pratiti i HRT3, HRT4, RTL2 i DomaTV programDodatno, ovim prelaskom otvorila se mogućnost uvođenja novih sadržaja i dodatnih usluga kao što je primjerice hibridna televizija HbbTV, ali i oslobađanje radiofrekvencijskog spektra za daljnji razvoj mobilnih usluga. 


MUX M1

MUX M2

MUX L1

HRT 1 HD

HRT 2 HD

RTL HD

NOVA TV HD

HRT 3 HD

HRT 4 HD

RTL 2 HD

DOMA TV HD

SPTV HD

RTL KOCKICA HD

CMC HD

Regionalni programi HD

Regija d44-45-46

LAUDATO TV HD

TREND TV HD

 

Regija d72

TV ŠIBENIK HD