• Potpuni prijelaz kreće 27. listopada i završava 12. studenog 2020. godine
  • Već je dostupan DVB-T2/HEVC signal za 97% stanovništva RH
  • Najvažnije poboljšanje je uvođenje besplatnog zemaljskog TV signala u HD kvaliteti
  • Većina novijih TV uređaja tvornički podržava primanje DVB-T2/HEVC signala, potrebno je pokrenuti pretraživanje TV programa

Zemaljski TV signal putem kojeg građani RH gledaju programe nacionalnih, regionalnih i lokalnih televizijskih nakladnika unaprijedit će se/zamijeniti poboljšanim DVB-T2 signalom koji omogućuje sliku u HD kvaliteti (High Definition) i interaktivne HbbTV usluge.

Novi DVB-T2/HEVC TV signal već pokriva više od 97% stanovništva RH.

Do 12 studenog 2020. godine novim signalom bit će pokriveno više od 99% stanovništva RH, a ugasit će se DVB-T signal kojeg danas koristimo.

DVB-T2 logo

Da biste mogli primati novi DVB-T2 signal i nastaviti gledati zemaljske TV programe, morate imati TV prijamnik koji podržava DVB-T2 s HEVC/H.265 sažimanjem ili digitalni prijamnik spojen na vaš TV uređaj.

Postojeći DVB-T zemaljski signal ugasit će se do kraja 2020. godine u cijeloj RH. Ako vaš TV ne podržava DVB-T2 s HEVC/H.265 - nestat će vam slika na svim zemaljskim TV programima.

49%

hrvatskih kućanstava

gleda isključivo zemaljski TV signal

Da li je prijelaz na DVB-T2 važan za korisnike kabelske, satelitske ili IPTV usluge

Ako ste korisnik neke od naplatne kabelske, satelitske ili IPTV usluge tada prijelaz na DVB-T2 ne utječe na vas. Ne morate poduzimati ništa, vaša usluga se zbog toga ne mijenja.

Ipak, ako želite biti sigurni da možete gledati zemaljske TV programe u slučaju prekida kabelske ili IPTV usluge, provjerite da li je vaš uređaj OIV certificiran za DVB-T2/HEVC i podesite prijam DVB-T2 signala po smjernicama na ovoj stranici.

Također, svi HD programi su besplatni putem DVB-T2 zemaljskog signala, kao i napredne interaktivne funkcije EPG, detalji o emisiji pa čak i gledanje emisija na zahtjev kod nakladnika koji iskoriste HbbTV mogućnost.

70%

gledatelja TV-a

Ima barem jedan TV s digitalnim zemaljskim prijamom

Pročitajte više o prednostima