• OIV certificirano znači da je uređaj - TV ili digitalni prijamnik - spreman (sposoban) za primanje i prikaz DVB-T2/HEVC TV signala koji se uvodi u Republici Hrvatskoj
  • Ako kupujete novi TV, obavezno potražite znak OIV certificirano na kutiji. Ako nema znaka, tražite od trgovca da vam preporuči drugi model

OIV izdaje proizvođačima certifikat za one modele TV uređaja i digitalnih prijamnika (tzv. set-top-box) koji podržavaju HbbTV i DVB-T2/HEVC-H.265 signal te ostale uvjete prema HAKOM-ovoj Preporuci o minimalnim tehničkim zahtjevima prijamnika za prijam digitalnog zemaljskog televizijskog signala (DVB-T2). Proizvođači mogu OIV certifikatom označiti prijamnike koji zadovoljavaju te uvjete.

Tko certificira TV i digitalne prijamnike?

1

Odašiljači i veze d.o.o. (OIV) certificira TV i digitalne prijamnike za usklađenost s DVB-T2/HEVC specifikacijom, što znači da uređaji koje OIV certificira ispravno primaju i prikazuju DVB-T2/HEVC TV signal tj. sliku, uključujući i sliku HD kvalitete.

Uređaji koji imaju OIV certificirano oznaku sigurna su kupovina.

Gledatelji koji imaju ili kupuju OIV certificirane uređaje, mogu gledati zemaljski TV signal i nakon prijelaza na DVB-T2 - bez nestanka slike. Zato, provjerite da li je vaš uređaj OIV certificiran za prikaz DVB-T2/HEVC-H.265 signala.

Napomena: Moguće je da na tržištu postoje uređaji koji nisu certificirani, ali imaju podršku za DVB-T2/HEVC TV signal. Za takve uređaje koristite web stranice proizvođača ili provjerite dokumentaciju koju ste dobili uz digitalni prijamnik.

Za proizvođače i trgovce

Pročitajte upute za certificiranje TV ili digitalnog prijamnika

Za medije i ostale

Ako želite koristiti OIV Certificirano znak u svojim sadržajima